Napary z ROOIBOSA

Napar z rooibosa z kakao i słodem Rooibos Tiramisu w torbie 250 g

Rooibos (czyt.: rojbos), czyli czerwonokrzew afrykański to krzew rosnący jedynie w RPA w obszarze gór Cederberg, na północ od Kapsztadu. Susz z rooibosa produkuje się podobnie, jak susz herbaciany. W efekcie powstaje wonna mieszanka drobnych jak igiełki listków w kolorze miodu. Egzotyczny rooibos wzbogacony nutą słodyczy pozostałych ingrediencji, m.in. słodu i kakao, daje intensywny napar o wyraźnym, kremowym posmaku pysznego tiramisu.

NOTY DEGUSTACYJNE

Barwa naparu: miedziana.
Aromat: słodu i kakao.
Smak: czekoladowo-kawowo-orzechowy.
Finisz: trwały, słodki.

INSTRUKCJA PARZENIA

Zalej wrzątkiem 2 łyżeczki suszu (4 g) i pozostaw do zaparzenia na 6 do 8 minut.

SKŁAD

Rooibos, słód jęczmienny, kakao, prażony korzeń cykorii, krokant, aromaty czekolady i karmelu.

WAGA

250g
W magazynie
155,00 zł